Dette er en homofri sone


305

innlogget

41390

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Dette er en homofri sone

Sergey Davydov, ordfører i Svetogorsk, har erklært byen sin for homofri. Les mer lenger ned i saken. Foto: Wikimedia.

Kristian Mendoza/redaksjonen
16. mar 2017 12:48

Ukens utenriks:
Erklærer byen homofri | Malaysiske kinoer får ikke vise Beauty and The Beast | Dette kartet viser hvor det er ulovlig å være homofil.

Se også: Seks homofile venner inntar partyøy - trailer på ny reality.


Malaysia: Fjernet "homoscene", får trolig ikke vise filmen

En av sidehistoriene til den kommende Beauty and The Beast-filmen omhandler karakteren LeFou (Josh Gad) og hans fascinasjon overfor Gaston (Luke Evans).

Den mye omtalte "homoscenen" har skapt overskrifter verden over, og blir blant annet omtalt som Disneys første scene hvor likekjønnet kjærlighet står i sentrum.

Skaper storm: Gaston (Luke evans) og Le Fou (Josh Gad). Foto/Copyright: 2016 Disney Enterprises, Inc.

Men til tross for historiske Disney-øyeblikk, er det også mange som ikke stiller seg bak Gaston og LeFous “homoøyeblikk”.

Tirsdag denne uken ble det kjent at filmselskapet ikke ønsker å utgi filmen i Malaysia. Årsak? Landets sensurorgan ville kun vise filmen hvis scenen sensureres, melder LA Times.

– Vi tillater filmen, men det er et lite avsnitt med et homoøyeblikk. Denne scenen passer seg ikke fordi mange barn vil se filmen, sier leder for sensurorganet, Abdul Hamid til Associated Press.

Ifølge LA-times er skeive scener kun tillatt hvis de gjør narr av homofile eller viser homofile i negativt lys. Malaysia er også et av 75 land som straffer homofile handlinger. Strafferammen er på inntil 20 års fengsel.

Også russiske myndigheter hadde utfordringer med "homoscenen", men valgte heller å øke aldergrensen til 16 år.

Beauty and The Beast har sin offisielle verdenspremiere denne uken.

Denne scenen ble for drøy for Malaysiske myndigheter. Hva synes du?Russland: Ordfører erklærer byen homofri

Forrige måned kunne vi skrive om László Toroczkai, ordføreren i ungarske Asotthalom som i kampen om å "beholde landets kulturarv" har bannlyst homofile og muslimer fra byen.

Men Toroczkai er langt fra den eneste til å erklære sin by "homofri". Nå har nemlig russiske Sergey Davydov, ordfører i Svetogorsk, også gått ut offentlig med nyheten om at byen er fri for skeive, melder blant andre Daily Mail.

– De kommer seg ikke hit. Ikke engang de som kommer vestfra, skal Davydov ha sagt ifølge den britiske avisen.

Sergey Davydov, ordfører i Svetogorsk, "utfordrer hvem som helst" til å bevise at det finnes skeive blant de 15 000 innbyggerne.

Uttalelsene skal ha kommet etter at myndighetene avslo søknaden om å la to lhbt-forkjempere besøke byen, som ligger én kilometer fra den russisk–finske grensen.

På spørsmål om hvordan han vet at byen på 15 000 innbyggere er homofri, svarer han følgende:

– Du trenger ingen bevis. Vis meg en homofil person så skal vi snakke om det.

Ordføreren får støtte av parlamentsmedlem i landets region, Vladimir Petrov, som "vet" at byen er fri for homofile.Verdenskart viser hvor homofili straffes med døden

Som turist med reiselyst; hvor er det tryggest å være skeiv? Og hvor skal man passe seg for landets myndigheter?

På dette kartet, lagt ut av en Reddit-bruker, får vi et enkelt overblikk over land hvor "homofile handlinger" er straffbare, skriver flere medier.

Hele 40 prosent av verdens befolkning bor i land hvor homofile handlinger er straffbart. 400 millioner bor på steder hvor man risikerer dødstraff for likekjønnet sex, ifølge dette kartet som viser hvor det er ulovlig å være skeiv.

Homofili er ulovlig i 75 land, de fleste i Asia og Afrika, men forskjellen på hvilke straffer du risikerer varierer fra land til land.

For eksempel kan man risikere dødsstraff i land som Nigeria, Sudan, Somalia, Saudi Arabia og Iran – noe kartet viser. Disse landene er markert med svart farge.

Landene markert med rødt straffer homofile handlinger med fengsel, mens land markert i oransje “kun” straffer likekjønnede handlinger mellom menn.

Samtidig er flere av de "grønne landene" fortsatt utrygge for skeive. I Russland, Litauen og Jordan er "homofil propaganda" for eksempel ulovlig.


 

Livet i to skap: Slik forklarer han hverdagen som kristen og homofil

"I flere perioder av livet har jeg prøvd å ikke være begge deler. Men jeg klarer ikke å slå av mitt forhold til Gud. På samme måte som jeg ikke kan fortrenge mine følelser for likekjønnede".

Slik beskriver en anonym person sin hverdag som homofil og troende.

I kommentaren What I’m really thinking: the gay Christian, publisert i The Guardian, får vi et innblikk i det å leve i to skap og utfordringene ved dette.

"Hvis jeg er ærlig om hvem jeg er, blir jeg fortsatt redd for å ikke bli akseptert hvis den personen jeg snakker med er kristen. Å komme ut føles risikabelt. Vil de mislike meg? Vil de fortelle meg at jeg vil havne i helvete?", fortsetter hovedpersonen om dobbeltlivet.

I en nylig kommentar forklarer en leser hvordan det er å være kristen og homofil og det å stå frem som begge i begge miljøer, noe som ofte kan være utfordrende. Illustrasjonsfoto.

Samtidig tilhører han en kirke hvor han blir akseptert som homofil. Men utfordringen går også begge veier, presiserer han.

Det er for eksempel også skepsis fra lhbt-miljøet mot kristne, noe som gjør det vanskelig å snakke åpent om sin tro.

"Blant mine homofile venner er det ofte vanskelig å fortelle at jeg er kristen. Det eneste de ser er et samfunn som er irrelevant for deres liv, et samfunn som raskt dømmer andre", skriver han videre.

""Vi er ikke sånn, ønsker jeg å fortelle dem"… Men jeg dømmer dem ikke for skepsisen. Jeg skammer meg ikke over å tro på Gud, men jeg vil være mer stolt av min kristne tro".USA: Seks menn – ett hus. Premiere på ny reality

Den amerikanske lhbt-kanalen Logo-TV, kjent for blant annet RuPaul's Dragrace, er aktuell med nok en realityserie.

Denne gangen går ferden til øya Fire Island, som ligger parallelt med Long Island i den amerikanske delstaten New York.

Øya er et kjent homoferiested, og går under kallenavnet “Gay Disneyland”.

Hva skjer når denne vennene Justin (f.v.), Patrick, Khasan, Jorge, Brandon og Cheyenne inntar et sommerhus på Fire Island? Foto: Logo TV.

Hva kan vi forvente når seks partyglade homofile venner flytter inn sammen i et av sommerhusene? Jo, dansing, drikking og drama - MYE drama, ifølge TV-kanalen.

Realityserien Fire Island får premiere 27. april, men har allerede skapt kontroverser. Mange mener serien fremstiller homser på en stereotyp måte.

Dette har satireshowet Saturday Night Live (SNL) fanget opp. Og i helgen lanserte de sin egen lesbeutgave av Fire Island - med Scarlett Johansson, McKinnon, Aidy Bryant, Cecily Strong og Sasheer Zamata i rollene som fem praktiske lesber, som spiser grønnkål, oppdrar mulitetniske barn og synger Annie Lennox rundt kjøkkenbordet.

Parodien er publisert på YouTube, men dessverre ikke tilgjengelig for norske seere.

Vi får nøye oss med originalen:


ANNONSE

Kommentarer (9)

Ny kommentar ›

 • Mononoke1992

  16. mar 2017 16:20 Primitiv folk!
 • In limbo

  16. mar 2017 18:38 Altså, man kan jo se at den derre byen er homofri sone. Makan til lite fabolous sted har jeg ikke sett siden jeg vokste opp på Sotra. SNAP!
 • Orest_

  16. mar 2017 19:34 Hmmm...Svetogorsk-kanskje man skal ta en liten studietur dit til sommeren? Noen av oss må jo være den første..
 • Mirromurr

  16. mar 2017 20:08 Den ordføreren trenger litt kjepp på strategiske steder. Hurra for den derre gaye presten. :)
 • MICHAELofNORWAY

  16. mar 2017 22:15 FIRE ISLAND. Et fantastisk sted for homser og absolutt verdt et besøk. Jeg jobbet der som snekker på Hotel Belvedere i 1981.
 • baard_81

  17. mar 2017 18:06 Ser ikke at det står på reiselisten. Men synd at det skal være sånn-
 • 73WR

  17. mar 2017 18:25 Vi ser jo klart og tydelig, ut fra dette nydelige prospektet, at Svetogorsk er fullstendig
  fri fra, ikke kun homofile og andre interessante mennesker, men det absolutt aller meste på et mer
  grunnleggende plan.
 • leonardo

  17. mar 2017 18:56 Ordføreren er sikkert skaphomse.
 • Lord Lolindir

  18. mar 2017 08:09 Svetogorsk så også kjedelig ut. Hvilken homo vil dra dit, liksom? Svetlogorsk i Kaliningrad oblast, derimot, er mer severdig. Der vet jeg at det har vært homoer, for jeg har vært der. :D