En av fire blir smittet av kjæresten


2606

innlogget

41132

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

En av fire blir smittet av kjæresten

En av fire MSM smittes av seksuelt overførbare infeksjoner mens de er i et forhold, ifølge ny britisk undersøkelse. Klamydia troner på toppen. Illustrasjon: iStockphoto.

Kristian Mendoza
16. feb 2017 13:05

Ukens utenriks:
Gigi Gorgeous synes det var vanskelig å stå som lesbisk | Demonstrasjon mot homofobi etter gassangrep på homoutested.

Se også: Denne videoen viser hvordan det føles å holde hender.


Storbritannia: En av fire smittes av partneren

En britisk undersøkelse avslører at en av fire menn som har sex med menn (MSM) fikk påvist en seksuelt overførbar infeksjon mens de var i et parforhold.

Totalt 1 000 MSM deltok i spørreundersøkelsen utført av helsemagasinet The Fact Siste, melder blant andre PinkNews.

Klamydia troner på toppen, med 38 prosent av alle smittetilfellene.

Gonore og hiv kom på andre og tredjeplass, med henholdsvis 36 og 14 prosent av smittetilfellene. Samtidig kunne 41 prosent av de spurte oppgi at de ikke brukte kondom med partneren.

I den samme undersøkelsen kommer det også frem at dårlig kommunikasjon er hovedårsaken når homsepar gjør det slutt med hverandre. The Fact Site er en britisk nettside som gir helse- og livsstilsråd til lhbt-personer. Illustrasjon: iStockphoto.

– Denne undersøkelsen er en klar indikator på at skeive menn ikke har den samme tilgangen på sexkunnskap som heterofile, sier Ian Howley ved Gay Men Fighting AIDS (GMFA).

Han etterlyser en større satsning på informasjon om forhold og sikker sex rettet mot MSM.Kroatia: Tok til gatene etter gassangrep mot homoklubb

Utesteder for skeive er ikke populært hos alle i Kroatia, noe 300 av gjestene hos Super Super club fikk erfare søndag kveld da en gruppe maskerte menn gikk til angrep med tåregass.

Tre av gjestene ble lettere skadet i voldshandlingen som fant sted i hovedstaden Zagreb.

Mandag kveld tok 1 000 mennesker til gatene for å vise sin avsky mot angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

Mindre enn et døgn etter gassangrepet på en av Zagrebs homoklubber, tok 1000 mennesker til gatene i protest mot homofobi:

Det var organisasjonen Zagreb Pride som sto bak demonstrasjonen, hvis mål var å fremme økt toleranse.

"Vi tolererer ikke intoleranse" sto det skrevet på flere av plakatene - et bevis på at landet gjør stadig fremskritt for å fremme lhbt-rettigheter, melder flere medier.

I Kroatia er registrert partnerskap mellom to personer av samme kjønn tillatt, noe som gir dem like mange rettigheter som gifte par (med unntak av adopsjon).

Likevel tror mange veien til ekteskapslovgivning vil ta tid på grunn av sterke konservative krefter i landet, hvor 90 prosent definerer seg som katolske.Gigi Gorgeous: – Vanskeligere å stå frem som lesbisk

Youtube-stjernen og tv-personligheten Gigi Gorgeous har brutt mange barrierer. For over seks år siden stod hun frem som homofil.

Tre år senere byttet Gregory navn og stod frem som transperson, før hun i fjor kom ut av skapet som lesbisk.

I et nylig intervju med The Huffington Post, forteller 24-åringen om disse opplevelsene.

Gigi Gorgeous har brutt mange barrierer, men innrømmer i et nylig intervju at det var mest utfordrende å stå frem som lesbisk. Foto: Instagram.

– Det å både stå frem som transperson og lesbisk ble for mye å håndtere for mange. Det er sikkert mye å måtte sette seg inn i for folk fra utsiden. Men dette er meg, og båser vil nok aldri definere en, sier hun.

Gorgeous er aktuell med filmen This Is Everything, en dokumentar om hennes liv som transperson og lesbisk. Se traileren her:Brasilianske Valentina Sampaio skriver Vogue-historie

For første gang i løpet av magasinets 97 år gamle historie, har franske Vogue valgt en transperson til å pryde forsiden.

Det er Paris-utgaven av motemagasinet som valgte ut Valentina Sampaio.

Den brasilianske modellen har til vanlig base i Milano og New York.

Redaktør Emmanuelle Alt skriver på lederplass at den transseksuelle modellen er "absolutt likestilt" med andre ikoniske kvinner i moteverdenen.

«Bortsett fra en liten detalj; Valtentina, the femme fatale, ble født som gutt. En detalj det ikke burde være nødvendig å nevne», legger hun til. 

«Det er ikke bare på grunn av sitt utseende og sprudlende personlighet at Valetina pryder forsiden av Vogue denne måneden, men også fordi fordi hun virkeliggjør en gammel kamp for å bli anerkjent og ikke bli sett på som "noe annet"», skriver Alt.

Valentina Sampaio er svært populær på  Instagram og Facebook, og blir nå ansett som et forbilde for skeive verden over.Video: Slik føler mange det når de holder hender

Selv det for mange virker som en ufarlig gest, kan det å holde hender fortsatt være en risikofylt affære for mange likekjønnede par verden over.

Denne frykten var noe storbanken Bank of Australia and New Zealand ønsket å ta tak i.

I videoen #HoldTight får vi føle på frykten av å holde hender, og utfordringene knyttet til det. Se den her:

 


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • Kanaris

    16. feb 2017 16:07 1 av 4 smittes av partneren. Synes konklusjonen i denne saken var litt spesiell "- Denne undersøkelsen er en klar indikator på at skeive menn ikke har den samme tilgangen på sexkunnskap som heterofile". Hadde du gjort samme undersøkelse om heterofiles kunnskap om smitteveier, hadde den neppe vært bedre. I Norge bruker eksempelvis kun 20 % av landets befolkning kondom ved one-night-stands - blant msm er andelen langt høyere.
  • eriksp92

    16. feb 2017 17:29 Helt enig i at konklusjonen er absurd. Fakta er at skeive menn puler oftere og med flere partnere - ikke at de ikke vet hvordan ting smitter.