Ordfører: - Homofile og muslimer er ikke velkomne


2960

innlogget

41352

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Ordfører: - Homofile og muslimer er ikke velkomne

Homofile og muslimer ikke velkomne: László Toroczkai ønsker å innføre forbud mot muslimer og homofile i landsbyen Asotthalom. Kristne europeere er derimot ønsket som innbyggere. Pressefoto.

Kristian Mendoza
9. feb 2017 13:30

Ukens utenriks:
Ingen sammenheng mellom legning og depresjon | Homofile og muslimer uønsket i ungarsk landsby | Nytt homoutested åpnes i London.

Se også: Ung, muslimsk homofil forteller sin historie.


Ungarn: Ordfører vil «forby» muslimer og homofile

For å forhindre "kulturen skal gå tapt" ønsker ordfører László Toroczkai å bannlyse homofile og muslimer fra Asotthalom, en landsby med rundt 4000 innbyggere ved grensen mot Serbia.

– Det er veldig viktig for oss i Asotthalom å vedlikeholde våre tradisjoner. Europa kan ikke ta imot milliarder av mennesker fra Asia og Afrika, hvor det er befolkningsboom. Det vil medføre at Europa «forsvinner», forklarer Toroczkai i et intervju med BBC News.

Han ble valgt til ordfører i 2013, og er også nestleder for det høyrepopulistiske partiet Jobbik.

Toroczkai ser på asylkrisen med bekymring, og trekker frem eksempler fra Vest-Europa med dårlig integrering som scenarier som også kan utspille seg i Ungarn.

Det bor noen muslimer i landsbyen allerede, men han ønsker ikke at denne gruppen skal bli større.

Samtidig har han en tydelig melding til åpne lhbt-ere som kunne tenkt seg til Asotthalom.

– Vi forsvarer våre egne tradisjoner. Asotthalom har en lokal lov som forbyr homofil propaganda. Den vedtok vi for et par uker siden, sier han og mener skeive i likhet med muslimer "truer Ungarns kulturarv".Undersøkelse: Ingen samsvar mellom homofili og depresjon

Det er ingen korrelasjon mellom en persons legning og faren for depresjon, konkluderer forskere ved Australian National University (ANU). Dette utfordrer den tidligere troen om at depresjon hos skeive skyldes legning, melder The Guardian og flere andre medier.

Det er derimot stigmaet skeive møter som fører til depresjon, ikke legningen i seg selv, fastslår forskerteamet.

Det er de negative sanksjonene og mangelen på emosjonell støtte som er hovedårsaken til dårlig psykisk helse. Lhbt-ere opplever dette oftere enn befolkningen for øvrig, noe som øker risikoen for depresjoner, fastslår forskere ved Australian National University (ANU). Illustrasjon: iStockphoto.com.

– Barndomstraumer, dårlig helseadferd, røyking, mangel på støtte og negative sanksjoner er mer risikabelt for en persons mentale helse enn legning, forklarer forskningsleder Dr Richard Burns.

Skeive opplever med andre ord mer traumer og negative sanksjoner som følge av legning, noe som har en negativ innvirkning på den psykiske helsen.

– Men dersom vi justerer for disse risikofaktorene, ser vi ingen forskjell på psykisk helse og legning, fortsetter han Burns.

Studien baserer seg på intervjuer med 5 000 unge og middelaldrende voksne lhbt-personer, over en periode på åtte år.Tanzania: Beordrer arrestasjon av tre menn for å fremme homofili

Homofile handlinger er forbudt i Tanzania. Bøter, og fengsel i opptil 30 år er straffen som venter dem som bryter landets antihomolover.

Nylig beordret landets viseminister for helse, Hamis Kigwangala, tre menn arrestert og avhørt for å ha "spredd homofili" via sosiale medier, melder Associated Press (AP).

Dr. Hamisi Andrea Kigwangalla er viseminister for helse i Tanzania. Pressefoto.

Samme minister stoppet også hiv og aids-behandlingsprogrammene i landet, fordi det er med på å "fremme skeives rettigheter". Myndighetene har også truet med å forby foreninger og organisasjoner som støtter aktiviteter for homofile.London: Nytt homoutested på gang

London er en av de mest populære europeiske destinasjonene for skeive. Mange nordmenn lar seg årlig lokke av byens åpenhet og mangfold.

Derfor kommer det som en gledelig nyhet at utelivskongen Wayne Shires, kjent for blant annet etableringen av Substation, Bar Industria, Area og The Cock, nå avslører at han åpner et nytt, skeivt utested: Bloc South, melder Gaystar News.

Bloc South er navnet på Londons nye homoutested som åpner i mars. Klubben vil fungere som en "søsterklubb" for det allerede populære utestedet East Bloc i Dalston, øst i London.

Bloc South vil bli å finne i Vauxhall-området i millionbyen. Det nye utestedet vil by på utvidede åpningstider, som gir gjester muligheten til å feste frem til kl 5 om morgenen.

– Lhbt-utesteder er viktige fordi det er så få av dem, og fordi det er bra at det finnes steder hvor folk kan være seg selv, sier utelivskongen.

Bloc South, som vil ha kapasitet til 300 gjester, forventes å åpne i mars.Muslim og homofil forteller sin historie

Hvordan er det å være homofil og muslim? Og hvordan er begge minoritetene forenelige med hverandre?

Det er dette den britiske youtuberen Salih forteller i videoen «Gay & muslim coming out story».

Her forklarer han utfordringene ved å komme ut overfor sin familie bestående av konservative muslimer, og den dramatiske tiden som fulgte etter.


ANNONSE

Kommentarer (20)

Ny kommentar ›

 • godisen

  9. feb 2017 15:15 Man hører mye slikt at muslimer ikke er velkommne, homofile ikke er velkommne.... Jeg kan si en plass homofile ikke er velkomne. Det er i muslimske miljø. Gå inn i en moske hand i hand med din likekjønnede partner, og du vil bli kasta ut fort. Gjør det samme i Molenbeek i Belgia, eller en av de lovløse muslimbydelene i Stockholm. Der er du veldig lite velkommen, og du risikerer sikkerheten din. Muslimer er den største trusselen mot homofile i vesten, enten dere liker det eller ikke. Hvorenn islam sprer seg finner vi kvinneundertrykkelse, homofobi og en rekke andre grusomme ting. De er ikke offer for noe. Islamteokratier sluttet å utvikle seg for 1000 år siden, og de lever som primatlignende betamennesker. Israel er det eneste landet i midtøsten med framskritt, og Palestina hater de for de vil bringe industri og intelligens inn i dems stagnering.
 • Kattedamen

  9. feb 2017 15:41 Godisen: Tror du bør gå ut i samfunnet og møte nye mennesker, for det miljøet du er i er åpenbart ekstremt eksluderende. Her jeg bor er det et homofilt muslimsk par som går i Moskè. Nothing but love for them. Jeg har blitt oppvokst med muslimer (og veldig mange andre kulturer) og har aldri opplevd hverken hat, avsky, eksludering eller frykt fra noen andre enn et par uopplyste kristne mennesker (som etterhvert snudde på flisen).
  Kanskje det bare er jeg som er veldig heldig med alle de jeg har møtt, men jeg har aldri møtt noen muslimske folk som ikke aksepterer meg eller elsker meg for den jeg er. (Og jeg sier det fordi jeg har vært i et forhold med flere muslimske kvinner hvor foreldre har akseptert det og tatt meg inn i varmen.)

  Når det gjelder kvinneundertrykkelse er det også et fåtall. På samme måte som i kristendommen (og diverse andre religioner). Hadde du bare kommet deg ut litt for å møte mennesker med et åpent sinn (noe det er åpenbart at du ikke gjør), hadde du kanskje blitt tatt i mot helt annerledes.
  Det er ikke noe rart i det er krig i verden med disse holdningene. Når hat møter hat, kan man ikke forvente det blir noe annet enn kaos...

 • Joe95

  9. feb 2017 15:42 Blir trist av så patetiske avgjørelser.
 • Bogota69

  9. feb 2017 15:54 Godisen: enig med deg om mye. Det er mange type folk over alt. Nordmenn kan være meget ekelt de og! enda mere har jeg opplevd. Amog the white trash! uff! they lie and invent stories to reach their goal!
 • WeedAndChill

  9. feb 2017 16:35 Godisen: har du noen gang hengt i muslimske miljøer? Jeg har masse muslimske venner og jeg har ikke opplevd noe særlig diskriminering. Det er jo noen som reagerer på homofile som er sykt tilgjorte og bitchy, eller opplever å bli lagt an på på en frekk måte. Men det er vel ikke så annerledes enn reaksjonen til "kristne" heteroer, ja, til og med til homofile! Så pakk sammen de stygge fordommene dine for de er ikke noe annet enn det - diskriminering og generalisering, som jo ofte homofile blir sjøl utsatt for!
 • Bogota69

  9. feb 2017 17:48 "Det er jo noen som reagerer på homofile som er sykt tilgjorte og bitchy, eller opplever å bli lagt an på på en frekk måte". like that is a good excuse to treat homosexuals badly. wow! Who is the bigger bigot now?
 • Marco907

  9. feb 2017 18:43 har vær en del av det muslimske miljøet å kan si at det er virkligen ikke noen miljø før en homofil. samtidligt kan man ha sin egen tolkning då homofili ses som en synd, slik som at drikke alkohol. man er fortsatt muslim even om man synder
 • tandrito

  9. feb 2017 19:36 Homofile (og andre) trues ikke av muslimer eller religiøse, men av voldelige individer (som vi finner overalt). Mange voldelige muslimer forklares ikke av tro, men annen brutalitet - erfart krig, vold i barndommen og annet.
 • adt92

  9. feb 2017 20:11 Da jeg kom ut av skapet mens jeg gikk videregående i Østfold var det de muslimske guttene som viste meg støtte og snakket om hvor modig jeg var og bra for meg at jeg kan være meg selv osv. mens de norske guttene som jeg var venner med før jeg kom ut tok avstand etterpå og sluttet å være venner med meg.

  Helt på samme måte som at vi homofile ikke alle passer inn i homofile stereotyper så passer ikke alle muslimer inn i en muslimsk stereotype.

 • ivan

  9. feb 2017 22:51 Det er ikke muslimer som er en fare for homofile. Det er de ekstreme,de som ikke respekterer andre mennesker som likeverdige. Det fins ekstremisme i mange miljøer, også blant hvite nordmenn. Ekstremisme er farlig uansett hvilke miljø det finnes i.
 • gre18cce

  9. feb 2017 22:54 Kattedamen skriver - Når det gjelder kvinneundertrykkelse er det også et fåtall
  Hva mener du med fåtall ? Nå skal vi ikke begynne å slåss her inne om hvem som kjenner/omgås flest muslimer , for det er for det første ikke et poeng og for det andre klin umulig å bevise om det skulle vært et poeng. Mener du virkelig ikke mange muslimske kvinner er undertrykte så vil jeg påstå at du virkelig ikke følger med. Og det antallet vil jeg ikke si er et " fåtall " , de er alt for mange og en kan nok ikke si at alle religioner er like ille på dette feltet , dog forstår jeg at noen vil likestille alle religioner på dette feltet , men da kan dem virkelig melde seg inn i blindeforbundet. Og selv jeg kan ikke bevise antallet muslimer jeg kjenner som skal være et bevis for det jeg skriver , men kjenner da mange nok , på godt og vondt som med alle andre , men at et fåtall er undertrykte kan du bare glemme , for det er ikke tilfelle dessverre. Men skulle ønske at alle hadde det like bra som den første pakistanske damen jeg ble kjent med på 80 tallet pga jeg daglig var innom butikken som familien dreiv i Oslo. Vi ble så på godfot at jeg fikk klemmer ukentlig mens gamlefar lo seg skakk ihjel hver gang over den tullete kjerringa som han kalte henne.
 • lekmer

  9. feb 2017 23:10 Det første som slår meg når jeg leser denne artikkelen er at media har en fantastisk forkjærlighet til å spisse sakene i de mest absurde retningene. Hvem er det e g e n t l i g som bryr seg om hva en ordfører i en landsby med 4000 mennesker i Ungarn mener om muslimer eller homofile?

  Det virker rart på meg at en slik person fortjener omtale på Gaysir. Jeg er overbevist om at det finnes små samfunn både her og der - også i Norge - hvor lokalpolitikere og folk høyt på strå tenker de samme samme tankene som denne ordføreren. Men de ville vel kanskje ikke si høyt hva de mener om temaet fordi det er så politisk ukorrekt å mene disse tingene utad i Norge i 2017.

  Jeg har selv bare hatt positive opplevelser som åpen homofil blant muslimer i Norge - og på reiser verden rundt - fra Iran til Spania, via USA til Tyrkia. De er fantastisk imøtekommende - og jeg har bare møtt vennlig kuriositet over hele linjen. Det samme med muslimer i arbeidslivet og sammen med venner. Det som er viktig er at man oppfører seg med integritet, rolig, fattet, og har en generell positiv holdning til de rundt seg.

  Og de av oss som har en dårlig dag - er irriterte eller sure av en eller annen grunn - samme om de er kristne, ateister eller muslimer - de legger jeg ikke merke til. Jeg har bare så mye energi å bruke i løpet av en dag i livet mitt så det ønsker jeg til å bruke å spre positiv energi rundt meg.

  De beste stundene har jeg hatt når jeg har diskutert homofil med muslimske venner og spesielt muslimske kollegaer på jobben (da ler vi masse sammen - og det oppleves som 100% positivt).

  Den første muslimske kompisen min fikk jeg da jeg var 20 år på slutten av 1980-tallet i USA. Han kom fra Bahrain. Han drakk alkohol, hadde sex med med damer utenfor ekteskapet - og levde et ganske "normalt" ungdomsliv. Han synes det det var kult at jeg var homo!

  Vi må slutte å tro at islam er ensbetydende med ekstremisme. Det er det ikke. Kom deg selv ut i verden og se det med dine egne øyne!

 • Zitronenfalter

  10. feb 2017 08:36 Et lite såkorn kan gi stor vekst. Hvis denne ordføreren skulle få gjennomslag for forslaget, ville jo selvfølgelig flere følge etter, selv om det bare er snakk om 4000 innbyggere. Derfor synes jeg det er viktig å sette søkelys på slike ting. Tror ikke Hitler hadde så mange tilhengere heller, og det temmelig lenge før det brakte løs, og han fikk mye makt i samfunnet. Muslimer er like forskjellige som alle andre mennesker i alle andre trosretninger. Mange muslimer leser ikke i Koranen, men bare bekjenner seg til troen, ber og går i moskeen. Det er de som leser og tolker Koranen slavisk som er de vanskeligste, ikke de som drikker og fester, og sier de er troende muslimer.
 • singelnlooking

  10. feb 2017 09:14 Har du som kommenterer her aldri vært ute å reist i et muslimsk land.....
  Der er det den mest naturlige ting at menn går hand i hand, arm i arm eller går å holder rundt seg. Det betyr ikke nødvendigvis at de er homofile av den grunn.
  Så om de går hånd i hånd inn i moskeen så er det ikke nødvendigvis dermed sagt at de er homofile.
  En helt annen sak er at det er forbundet med mye ubehag ved å stå frem som homo. Det betyr ikke at det ikke er mange menn som praktiserer sex med menn, mer vanlig enn en tror. Det er mange som har sex med andre menn i det skjulte,, men det å bekjent gjøre sin kjærlighet til en annen mann det er forbunde med stort ubehag.
  Dette gjør det svært utfordrende å ha en slik relasjon til en mann med muslimsk bakgrunn.
  Selv i Norge er det forbundet med stort ubehag for en muslim å leve som åpen homofil. Hvis jeg har forstått det riktig, så finnes ikke ordet homo eller gay i det arabiske språket...
 • godisen

  10. feb 2017 12:40 Fint at alle har disse "jeg kjenner en muslim som ikke bryr seg" . Men statistikken viser at muslimer i en helhet har et grusomt bilde av homofili. i 12 muslimske land kan vi bli henrettet for legningen vår. I resten av de blir vi buret inne. Dette er ikke en terrorist-greie, det er en islam-greie. De regressive sosiale holdningene til muslimer i vesten reflektetrer de i midtøsten, PEW global research har statistiker på 1000 tilfeldige muslimer der 98% av de i England mente at homofili er en uakseptabel måte å leve på og 52% mener vi skal bli straffet. I Afghanistan mener 98% at homofile skal bli straffet, Somalia har lignende tall. Tror dere disse tallene forandrer seg bare fordi disse folkene kommer til Norge? Jeg har selv møtt muslimer som spiser svinekjøtt, feirer jul og gifter seg på eget initiativ.. men greia er , dette er kulturelle musimer, ikke praktiserende. Sekulære mennesker som kun kommer fra muslimsk kultur. De praktiserer ikke. Islam er IKKE homovennlig, og vi er stygt naive som har blanda denne religionen inn i vår kultur. Det er en ukultur som ikke hører hjemme noen steder.